2017-04-02 01:02:39• hírek • Kocsis Zoltán

Fészkeket számláltak, aszfaltra rajzoltak - madarat lehetett volna fogatni velük

Kellemes napsütés és tavaszi meleg fogadta a Kossuth-kertben azokat a diákokat, akik a madarak napja alkalmából úgy döntöttek, a Román Madártani Egyesület szatmári fiókjának színes rendezvényén töltik április első napját, egyben első szombatját.

Mintegy hetven gyerek gyűlt össze a Kossuth-kert jellegzetes kis dombján, ahol, mint minden évben, Fazekas Lóránd bácsi irányította az eseményeket. A Lázáriból, Kökényesdről érkezett gyerekekhez, valamint a szatmárnémeti Vasile Lucaciu Általános Iskola, a Református Gimnázium és a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum tanulóihoz a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat tagjai is csatlakoztak.

Első programpontként a gyerekeknek csapatokba szerveződve kellett megtalálniuk a parkban kihelyezett fényképeket, majd a virtuális madárles részeként be kellett mutatniuk a fotón található madarat. Közben a diákok megismerkedhettek a távcsövek kezelésével. Ezt követően ismét „nyakukba vehették” a Kossuth-kertet, hogy megszámolják az ott található, megközelítőleg hétszáz madárfészket.

A program aszfaltrajz-versennyel és szendvics-készítéssel folytatódott, majd ezeket zárásként természetesen el is fogyasztották – immár a Zöld Házban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: